FANDOM


Elfcerne is de hoofdstad van Elfstanïe de stad licht op een vlakte die in de bergen licht. Om bij de stad te komen moet je door de bergen heen opzoek gaan naar een kleine open plek waar een smalle kloof zit waar je doorheen moet als je de weg niet weet kan je ook niet bij de stad komen, want het is de enigste weg om bij de stad te komen. De stad is gesticht in het begin van de vierde era na de oorlog die was ontstaan door het uiteen vallen van het oude Elfstaanse rijk. In de stad Elfcerne worden vooral besturings-zaken en onderzoeken gedaan.

Cultuur en opbouw

Elfcerne City
De stad bestaat uit ronde muren met tussenruimtes er tussen en is uit een enorme kwarts berg gehakt en afgewerkt met paarse terracotta. De stad heeft vijf verdiepingen die uit steeds kleiner wordende rondingen bestaat. Op iedere muur die om de verdiepingen liggen staan meerdere torens met katapulten. Op de top van de stad bevind zich het koninklijk paleis en het parlement van Elfcerne. In de hoogste toren van het paleis zit een baken om een waarschuwingssein naar Dondor en andere steden te sturen. De stad heeft een enorme verdedigingslinie door de opbouw en ligging. De huizen zijn voornamelijk gemaakt van hout en steensoorten. De stad heeft veel trappen en bruggen om maar andere delen en verdiepingen te komen. Iedere verdieping is ingedeeld in werkgebieden. Doordat de stad veel tussenmuren heeft kan er goed orde gehandhaafd worden. Doordat de stad op een open vlakte in de bergen licht heeft de stad goed overzicht op wat er om hen heen gebeurt. Hier door kan ook de enigste ingang van en naar de stad goed in de gaten gehouden worden.

Geschiedenis

Elfcerne is opgericht in het land Elfstanïe door De Meesters na de val van het Elfstaanse Rijk. Aan het begin van de vierde Era in het jaar 0. Rick en Emma vonden het belangrijk om één stad te hebben die de vijf landen zal verenigen in een verbond. De stad staat ook wel bekend om het verbond van: Elfstanïe, Ereon, De Hogelanden, De Lagelanden en De Vlakte. De stad is op een vlakte gebouwd in de Vergetenbergen in Het dal van Elléan. De stad is op deze plaats gebouwd, omdat het moeilijk te bereiken is. Dit hebben ze gedaan, omdat als de stad ooit aangevallen zal worden of geplunderd. Ze de vijand makkelijk en strategisch kunnen insluiten. De bouw van de stad heeft 75 jaar geduurd. De meeste mensen denken dat Elfcerne één legende is maar niets is minder waar.

Stadswapen

Elfcerne.wapen

Het stadswapen van Elfcerne bestaat uit een kompasroos, vijf sterren, een blauwe ronding en een hand. De kompasroos staat voor richting zoeken. De vijf sterren staan voor de vijf landen die zijn ontstaan na de val van het Elfstaane Rijk. De blauwe ronding staat voor het water en lucht van de natuur. En de hand staat voor vereniging. Het stadswapen is te vinden op de vlak van Elfcerne, de stad zelf en op openbare gebouwen in de stad. Het stadswapen staat voor één trots symbol van de stad en zijn mensen.